Svansen – Danskompaniet Spinn

Malmö

Lördag 26 Oktober

Fotograf: Malin Arnesson

En lekfull och eftertänksam dansföreställning med Danskompaniet Spinn.

Med en stor och fluffig rosa svans möter tre dansande vänner dig. De hejar på dig en efter en, och sen får du smyga fram och sätta dig ner. Men vad gömmer sig egentligen bakom det silvriga berget?

Med svansarna i högsta hugg leker de sig igenom världen. De skojas, kivas och busar och undersöker platsen vi är på. Är vi ens kvar på jorden?

Med Svansen har koreografen Minna Krook skapat en dansföreställning om vänskap och nyfikenhet, men också om omtanke och hur vi tillsammans tar hand om det vi har runtomkring oss.

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg som brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om olika kroppar och nya sätt att skapa och presentera danskonst. Hos Spinn är alla välkomna att uppleva föreställningar och delta i workshoppar. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör.

Sista lördagen varje månad öppnas dansteaterns dörrar alldeles särskilt till barn och familjer som vill fylla sin lördagseftermiddag med dans, som publik och kanske även som dansare. I samarbete med välkända gästande danskompanier samt egna föreställningar bjuder säsongen på fantasifulla och medryckande dansupplevelser oavsett ålder.

Vill man bekanta sig med dansen som kommer att utspela sig på scen ges tillfälle till detta 60 minuter innan respektive föreställning i vår mini-workshop Känn på. Inga tidigare danskunskaper krävs och workshoppen är öppen för alla åldrar, men föranmälan krävs till dialog@skanesdansteater.se eller telefon: 0703-44 58 11. Vårt danscafé är självklart öppet innan och efter föreställningen med familjevänlig fika.

För barn 3-5 år och deras vuxna.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 26 Oktober 13:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Lördag 26 Oktober 15:00 Malmö Skånes Dansteater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar